Аюрведа масаж със стъпала - тайната и чудновата техника за блестящо здраве!

mariya-ilieva-veda-varna-1.jpg
Мария
ное 15, 2020

Аюрведа масаж със стъпала (Ayurvedic Walking massage)

Попадали ли сте на израза “Да те гази мечка за здраве”?

Според стари вярвания мечката дарява със здраве болни и немощни. Затова при посещения на мечкари по селата, болните са лягали на земята, за да ги "гази мечка за здраве". Възрастните мъже в селата от тежката полска работа имали болки в кръста. Вярвало се е, че ако ги гази мечка, болките ще намалеят. Не е чудно, все пак всички знаем за вълшебните ползи от редовен масаж.

Да обърнем поглед и към традиционната Аюрведа медицина на древна Индия. В Аюрведа, различните процедури не се използват единствено за лечение на дадено състояние, но и за предпазване от болести, и за поддържане на оптимално здраве. Именно тази древна система, още преди векове е използвала чудноватата техника на масажиране на цялото тяло със стъпалата на терапевта.

Пиша тези редове, и се изпълвам с благодат, сещайки се как започна всичко. По време на обучението ми в Индия, в традиционната школа Шри Кали, където изучавах Тантра Йога и Аюрведа, всеки ден стартираше именно с този уникален и единствен по рода си масаж. Групирахме се по двойки, и в продължение на около час, си разменяхме масаж със стъпала. Чак след това продължавахме с физическите занимания. Не мога да опиша с думи ползите от всекидневното му приложение. Йога практиката ми мигновено се прехвърли в друго измерение. Тялото ми стана значително по-еластично, всякакви болежки сякаш изчезваха с всеки следващ масаж. Всеки сантиметър от тялото обхванат и масажиран по най-прецизен начин. Всеки мускул и фибра, цялата нервна система, всички структури обхванати от едно стъпало. Това е вероятно най-уникалното изживяване от цялата гама нетрадиционни процедури, и същевременно толкова лесен и достъпен начин да възвърнем здравето, спокойствието, и гъвкавостта си.

Първоначално сесиите могат да ви се сторят нетрадиционни, но именно този подход, основаващ се на древната Аюрведа традиция и китайската медицина, следвайки енергийната карта на тялото, и специфичната техника, ви даряват с едно наистина луксозно и приятно изживяване. И тъй като Аюрведичният масаж със стъпала работи чрез балансиране на цялата система, и постигнатият терапевтичен резултат е благотворен не само за тялото, но и за психиката ни, повечето хора, със или без специфични оплаквания, чудесно биха се възползвали от него.


Ако искате да поддържате и балансирате цялостното си здраве: Аюрведичният масаж със стъпала е изключително полезен за Вас!

Масажирайки нервната система и всички структури на тялото, помага за изчистване на токсините и лимфните отпадъци, облекчава стреса, намалява умората, и подобрява настроението.


Ако сте претърпели травми и наранявания: Масажът може да помогне за възстановяване след различни фрактури на кости или мускулни наранявания , тъй като следва определен модел в синхрон с натуралните структури на организма.


Ако имате неврологични или други специфични заболявания: Масажът балансира фината енергийна система, и следователно може да бъде ефективен при лечение на различни заболявания.


Ако спортувате:Редовните рутинни процедури масаж са важна, за да поддържате еластичността на цялото си тяло, и на мускулните влакна. Освен това, при спортни травми и наранявания, аюрведичният масаж със стъпала може да ви помогне да се възстановите по-бързо.


Един лесен и чудесен начин да бъдем по-здрави и енергични, по-спокойни и релаксирани! Подарете си здраве!


Къде можем да се насладим на това полезно и приятно изживяване?

Във оздравителен център Веда, ние ще се погрижим да изпитате насладата и благотворните резултати от този тайнствен масаж. Натиснете тук...

Подобни публикации