Здраво, стегнато и чисто от токсини тяло! Сияйна кожа на лицето! Как?

mariya-ilieva-veda-varna-1.jpg
Мария
ное 23, 2020

У нас не се говори много за лимфната система, именно тази важна структура, без която бихме изгубили в борбата с най-различни болести и инфекции. Лимфната система е изключително важна и неизменна част от нашият организъм, като работи съвместно с кръвоносната система, спомагайки за елиминирането на токсини и други отпадни субстанции от тялото.

За съжаление лимфната система не получава същото внимание като това на кръвоносната система, и до днес остава загадъчна същност за мнозина, а именно тази структура е отоворна за поддържане на оптимално здраве, подобряване на цялостния ни имунитет, както и подпомагане на гладкото и хармонично протичане на останалите функции в тялото и работата на вътрешните органи.

В древната традиционна медицина на Индия - Аюрведа, лимфната система е по-известна като„ rasa dhatu “, което означава „ реката на живота “, или “бялата река“. Лимфната система действа подобно на течаща река, със сложни вливащи се пътища, които пренасят отпадъците, излишната течност, вредните микроорганизми и токсини от тъканите, които преминавайки през лимфните възли биват обезвреждани от клетките на имунната система. Едва тогава, вече пречистената течност се влива във венозното кръвообръщение, за по-нататъшно преминаване през други структури и органи.

Основните функции на лимфата и лимфната система са да произвеждат и транспортират бели кръвни клетки - левкоцити, необходими за имунната функция, отстраняване на излишните течности от телесните тъкани, усвояване на мастни киселини и последващ транспорт на мазнини и белтъци до кръвоносната система. Какво се случва в действителност?

Повечето заболявания се развиват, когато лимфната система е замърсена и затормозена. Когато тя не работи добре, организмът не изхвърля токсините, не е в състояние да се бори ефективно с вирусни, гъбични и бактериални заболявания. За да бъде достатъчно силна, тя трябва да е „чиста“от токсини и паразити. Задръстването на тази сложна система е предпоставка за появата на различни болести като алергии, синузит, артрит, ракови заболявания, колит и други нарушения на храносмилателната система, напълняване, кожни проблеми и др. Може да причини още отоци, отпадналост, запек, болки в кръста и по цялото тяло, обща отпадналост.

Как да се предпазим от появата на такива симптоми? Как да се справим при наличието на такива проблеми?

Тук на помощ идва Мануалният Лимфен Дренаж (МЛД) - отлично терапевтично средство с многостранно въздействие. Със специфични ритмични движения и използване на лек натиск, по прецизен начин се стимулира потока на лимфата в тялото, така че застоялата лимфна течност да може да бъде пренасочена, било то профилактично, или поради увреда на лимфни структури, отстраняване на лимфни възли и др. Насърчавайки нейното движение към сърцето за оттичане на течности и отпадъци, елиминиране на бактерии, токсини и излишна вода намиращи се в лимфната циркулация, както и за отблокиране на запушени съдове, МЛД помага за нормализиране трофиката на тъканите в засегнатата област, отпускане на скелетната мускулатура, обезболяване и намаляване на съществуващи отоци.

limfendrenazhkrainici3.jpg

Мануалният лимфен дренаж е и чудесно средство за подмладяване и подобряване на лимфотока и циркулацията на цялото тяло, лице и деколте. Наред с всичките си медицински предписания, МЛД има и някои поразителни ползи за красотата. Освен че помага за поддържане на чиста и сияйна кожа и намаляване на подпухналостта на лицето, лимфния масаж е отлично средство в борбата с целулита, подобрява кръвообращението, стяга и тонизира цялостния външен вид на кожата, намалява задържането на вода в цялото тяло и подпомага храносмилането и редуцира подуването на корема, буквално намалява обиколката на крайниците. МЛД ускорява възстановяването след медицински процедури и операции, като насърчава циркулацията и заздравяването на разрези, белези и синини.

Независимо дали търсите някакво облекчение след боледуване или операция, или просто искате да забавите признаците на стареене, да имате гладка кожа и изваяни крайници без целулит, МЛД е отличен и приятен подарък за вашето здраве. Изключително релаксираща процедура, подходяща както за лечение на лимфен застой, така и за профилактика и поддържане на отлична форма.

Във Оздравителен център Веда, Варна, екип от лицензирани специалисти ще се погрижи да се потопите в блаженство чрез нежното докосване на лимфния масаж(МЛД). За отлично здраве, красота и дълголетие! Погрижете се навреме за най-скъпоценното - здравето!


Други интересни източници: https://www.tatler.com/article/body-sculpting-manual-lymph-drainage-beauty-treatment

Подобни публикации