Оздравителна Гимнастика

Озравителен център Веда, Варна

Възстановяването и поддържането на гъвкавостта на гръбнака и ставите е задача от първостепенна важност. Упражненията за гръбнака и крайниците повлияват положително не само на опорно-двигателния апарат, а на цялото тялото, в това число на вътрешните органи, ендокринната и нервната система, и лимфната система. Съществуват специални комплекси от упражнения, който не само укрепват гръбначния стълб, раздвижват ставите и подобряват общото здравословно състояние, но и насърчават лимфотока и движението на лимфата към сърцето за оттичането на течности и отпадъци, елиминиране на бактерии, токсини и излишна вода, намиращи се в лимфната циркулация, както и за отблокиране на запушени съдове. Посредством регулярното изпълнение на упражненията с положителна емоционална настройка, се повишава тонусът на целия организъм и се усеща прилив на жизнена сила. 

Гъвкавостта и благополучието на гръбнака, както и здравето на лимфната, нервната и ендокринната системи, може да се балансира и възстанови във всяка възраст. Разбира се, за това е важно вашето желание и упорита работа върху себе си. Само тогава можете да разчитате на пълно възстановяване.


Пилатес

Озравителен център Веда, Варна

Пилатес, или хронологично кондициониране (приучаване) на тялото, както самият Джоузеф Пилатес е нарекъл собственото си творение, е вече над сто годишна практика. Самият той от ранна детска възраст е страдал от сколиоза - болезнено изкривяване на гръбначният стълб, компрометиращо двигателната активност, причиняващо умора и отпадналост. Неговата майка, по това време практикуваща Йога - най-древната позната ни традиция и практика, загрижена започнала да го приобщава към Йога, където младият Джоузеф започнал да опознава и разбира собственото си тяло, болката и проблемите си. Така, постепенно той открил 'центърът на тялото', ядрото, което стабилизира гръбнака, и факта, че когато гръбнака не е 'на мястото си', му е необходима стабилизация и засилване здравината и крепкостта на самото ядро. Мускулите в центъра на тялото (корем, кръст, хълбоци и седалище) се разглеждат като "електроцентрала", от която идват енергията и силата. Акцентът в метода е работата с мускулните групи в тази централна част - те са ключът към добрата форма, стойка и кондиция на цялото тяло. Заедно с това и факта, че всеки мускул в тялото трябва да бъде трениран, и ако природата го е създала, то това означава, че ни е необходим. Пилатес ще ви направи по-силни! И би трябвало да работите еднакво върху цялото тяло. Всеки мускул трябва да бъде приучен, трениран, и укрепен. 

ПИЛАТЕС = СИЛА + ГЪВКАВОСТ + МОБИЛНОСТ + ЛОВКОСТ

Всичко това като едно цяло! И така, Джоузеф Пилатес създава 34 упражнения - модерен микс от физически натоварвания и упражнения от каланетика, балет и йога, укрепващ и тонизиращ мускулите, подобряващ стойката, даващ гъвкавост и равновесие, като тайната на тялото е ядрото. Центърът - ядрото. Ядрото води всичко. 

Ключът към перфектната визия на много от професионалните танцьори, топ атлетите и холивудските звезди е Пилатес.

Упражненията се изпълняват бавно и със специално внимание върху дишането, белите дробове, диафрагмата, и концентрацията.  Всички движения се изпълняват плавно. Целта на тази гимнастика, освен да стегне и да направи мускулите по-гъвкави, е и да постигне естествена грациозност на тялото. 

Свържете се с нас за въпроси и записване за безплатна консултация

Използвайте нашите телефони, мейл и контактна форма

Адрес

82-84 Makedonia Str. , Varna
0886743103
info@vedahealthcare.bg

За бърз отговор, моля свържете се с нас от

Понеделник - Петък 09:30 - 18:30